Kyckling Kiev är en riktig klassiker men dess ursprung är omdiskuterat, men äts i Ukraina och många andra länder från det forna Sovjet. Genom åren har rätten även letat sig hit till Sverige och blivit en storfavorit.
Här nedanför kommer stjärnkocken Leif Mannerström att visa hur han lagar sin variant av rätten och resultatet är ingenting annat än utsökt, det är bara att följa receptet nedan och prova själv!
Kyckling Kiev är en riktig husmansklassiker och har länge gått att beställa på svenska krogar och värdshus. Här nedanför kommer en av våra mest älskade kockar, Leif Mannerström, visa hur man lagar den själv hemma.
Kyckling Kiev recept
För att laga Leif Mannerströms kyckling Kiev behöver du nedan ingredienser:
4 kycklingbröst
4 bakpotatisar
2 dl mjöl
3 ägg
2 dl panko
200 gram smör
1 krm salt
Nymald vitpeppar
1 färsk finhackad chili
Färsk persilja
Citronskal från 1 citron
Saften från en halv citron
3 finhackade vitlöksklyftor
2 cl konjak
1 msk Worcester Sauce
1 msk Soya
Tillbehör
Airfryer
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!
Gör så här
Hur gör man då med alla ingredienser? Vill man göra det enkelt för sig, och det vill man väl alltid, så kan man ta och spana in klippet här nedanför. Där visar nämligen Mannerström i egen hög person hur man gör en underbart läcker kyckling Kiev.
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!