Att laga matlådor är inte bara ekonomiskt, det är även skönt. Man slipper tänka på vad man ska äta till lunch och man slipper dessutom ställa sig vid spisen vareviga dag. Kycklingpasta är alltid en bra idé!
Att göra goda matlådor är dock lite knepigare, man ska trots allt äta lådorna flera gånger. Men här nedanför kommer ett recept från Filip Poon på supersmarrig kyckling som passar perfekt i matlådan!
Kycklingpasta är en så smart rätt. Den är smart därför att man kan variera den så otroligt mycket.
Filip Poons kycklingpasta
Filip Poon är som vi alla vet en hejare på smarriga recept. Här är hans variant av kycklingpasta, som gör sig utsökt i en matlåda.
För fyra portioner behöver du:
4 st kycklingbröst, grovt tärnade
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskumin
2 msk honung
1 st limejuice
2 msk chipotle-pasta ( hittar du inte det byt ut det mot 2msk tomatpure mixad med 1riven vitlöksklyfta och 1tsk torkad chipotle krydda)
4 portioner kokt valfri pasta
Sås
6 st vitlöksklyftor,finhackad eller riven
1 msk chipotle-pasta
5 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
Salt
Topping: valfri ört, persilja, gräslök eller basilika.
Här hittar du fler smarriga och enkla recept från Matbibeln!
Gör så här
- Dela och marinera kycklingen. Fräs den i en het stekpanna i 4-5min.
- Gå i med vitlök, fräs någon minut och ha sedan i chipotle-pasta, matlagningsgrädde, kycklingfond och salt.
- Koka på hög tills ⅔ av ursprungssåsen finns kvar.
- Gå i med den kokta pastan, som gärna får vara al dente, och koka någon minut tills såsen tjocknat något.
- Upp i matlåda och toppa med hackad persilja eller gräslök.
Gott och enkelt! Här nedanför kan du se ett klipp på hur Filip Poon själv gör.
Här hittar du fler smarriga och enkla recept från Matbibeln!