Sugen på något nyttigt, gott och mättande?
Då ska du testa denna läckra vitkålstårta – som har setts av miljoner på nätet!
Vitkål är ett klockrent livsmedel på många sätt och vis. Det är sprängfyllt av fibrer och vitaminer, vilket gör det hälsosamt. Det är också prisvärt, har lång hållbarhet i kylen – och är en grönsak som man kan ha användning för året runt.
För att inte tala om det bästa av allt. Det går ju att variera i all oändlighet med goda, nyttiga och enkla recept!
Några klassiska svenska vitkålsrecept som jag håller varmt om hjärtat är kålpudding och kåldolmar. Ett annat omtyckt recept är coleslaw, ett utmärkt tillbehör till exempelvis hamburgare.
Nyligen gav jag mig också på att testa japanska vitkålspannkakor, en riktig succé om jag får säga det själv.
Nu tänkte jag tipsa om ett annat vitkålsrecept som blivit hyllat på nätet och dessutom ger kul variation i köket. Nämligen vitkålstårta.
Vitkålstårta gör succé på nätet
Det här receptet på vitkålstårta är väldigt smidigt. Det kräver inte särskilt många ingredienser, och tar inte särskilt lång tid att förbereda.
Att receptet är populärt, märks inte minst på Youtube. Där har klippet fått över 1 miljon visningar, och i kommentarsfältet tackar många för inspirationen.
”Ser riktigt gott ut! Jag måste testa detta”, skriver en användare bland annat.
”Älskar vitkål, och det här receptet kommer ta sig in i mitt kök mycket snart”, skriver en annan.
”Gjorde just detta för andra gången. La till bacon, vitlök och chiliflakes”, tipsar en tredje person om.
Här nedan kan du själv se hur du går tillväga. Tveka inte att dela vidare efteråt, om du själv tycker att det låter som en rolig maträtt att testa på.
Vitkålstårta – du behöver:
- 250 g vitkål
- ½ tsk salt
- Persilja
- 1 rödlök
- 2 ägg
- 150 g grekisk yoghurt
- 120 g mjöl
- 1 tsk bikarbonat
Gör så här:
1. Dela vitkålshuvudet på mitten. Skär bort stocken och dela sedan vitkålen i ytterligare två delar. Ta nu en del, och skär i strimlor.
2. Lägg vitkålsstrimlorna i en skål med vatten. Blanda runt lite, ta upp vitkålen igen och häll av i ett durkslag. Lägg sedan tillbaka vitkålen i skålen.
3. Skala och hacka en rödlök. Blanda ner rödlök, salt och persilja ihop med vitkålen.
4. Ta fram en till skål. Knäck i två ägg och vispa ihop med yoghurt. Blanda ner mjöl och bikarbonat medan du fortsätter vispa. Lägg över vitkålen och blanda ihop med yoghurtröran.
5. Täck en springform med bakplåtspapper i botten. Häll över vitkålsröran och sätt in i ugnen, 180 grader, i 35-40 minuter.
6. Nu är det klart! Lägg upp på ett fat, skär i bitar, hugg in och njut!
Se video här:
Ännu ett recept som visar hur mycket man kan göra med vitkål. Har du något annat bra vitkålsrecept att dela med dig av? Lämna gärna en kommentar!
Och du – glöm inte att dela vidare detta goda och nyttiga recept med dina vänner på Facebook. Då blir de glada!