Storkok är nästan ett måste nu när det är höst. Att få slänga ihop en mustig gryta och låta ingredienserna koka ihop under lång tid medan det bara doftar godare och godare från köket. Varför inte prova lamm i dillsås?
Det här receptet kommer från Tina Nordström, kanske mer känd som Mat-Tina, och när man ser det färdiga resultatet vill man inget hellre än att springa till affären och köpa alla ingredienser.
Lamm är något man äter alldeles för sällan, i mitt tycke. När man väl får sätta tänderna i en bit lamm njuter man alltid och ställer sig själv frågan varför man inte äter det oftare? Receptet här nedanför kan nog få en att äta lamm lite mer frekvent, det är nämligen lamm i dillsås signerat självaste Tina Nordström.
Lamm i dillsås
Du behöver följande ingredienser för att laga Mat-Tinas lamm i dillsås:
1,2 kg lammbog
2 skalade morötter
1 skalad palsternacka
0,25 skalad rotselleri
1 skalad gul lök
0,25 purjolök
3 skalade vitlöksklyftor
1 kruka dill
2 tsk salt
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
Här hittar du fler smarriga och enkla recept från Matbibeln!
Gör så här
Hur lagar man till lamm med dillsås då? Jo, vill man göra det enkelt för sig – och det vill man väl alltid – kan man alltid spana in klippet här nedanför. Där visar nämligen Tina själv hur hon gör.
Här hittar du fler smarriga och enkla recept från Matbibeln!