Langos från familjen Poon: Enkelt men underbart gott

Langos är en riktig favorit hos många, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på allt gott man kan ha på dem! Ofta påminner de lite om våra älskade toast skagen men man kan ju ha på lite vad som helst egentligen.

Här nedanför kommer recept på supersmarriga langos från familjen Poon, när man ser det färdiga resultatet blir man otroligt sugen, häng med!

Langos kommer ursprungligen från Ungern och består av jäst deg som friteras och sedan serveras med olika toppings, ofta med creme fraiche och riven ost. Här i Sverige har vi ofta skaldjur och finhackad lök också.

Langos från familjen Poon

För att göra langos enligt familjen Poons recept behöver du följande ingredienser:

Recept för åtta små bröd:

Bröd
12 g jäst
1 ½ dl vatten
1 kokt, skalad potatis, finriven
Ca 3 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 liter olja, till fritering

Till servering
1 förpackning gräddfil, à 3 dl
1 rödlök, finhackad
1 knippe gräslök, finhackad
1 knippe dill, finhackad
400 g handskalade räkor
1 burk stenbitsrom

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till bröden till en jämn smet i en skål. Blir den för torr häller du i någon matsked vatten till, är den för kladdig tillsätter du lite mer mjöl. Knåda ihop till en boll, lägg i en skål och låt jäsa i 35-40 minuter under en bakduk.
  2. Mjöla arbetsytan och stjälp upp degen. Dela den i 8 bitar och dra eller kavla ut till små runda langos. Låt jäsa i 10 minuter.
  3. Hetta upp oljan till 180 grader i en stor kastrull med höga kanter.
  4. Lägg försiktigt i langosen en och en och fritera dem i cirka 3 minuter på varje sida eller tills de blir gyllene ut.
  5. Servera med valfri topping.
  6. Tips: Fritera alla bröd och lägg dem på en plåt. När alla är klara är det bara att tjoffa in dem i ugnen på 200 grader i 2-3 minuter tills de blir varma igen.

Här nedanför kan du se ett klipp på hur familjen Poon själva gör.

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!