Under hösten är det alltid lika mysigt att slå sig ned vid middagsbordet och njuta av en riktigt härlig gryta.
Är det någon gryta man helst av allt äter så är det boeuf bourguignon, grytornas gryta. Här nedanför visar stjärnkocken Leif Mannerström hur man lagar den underbara rätten – häng med!
Boeuf bourguignon är en sådan måltid som känns både lyxig och mysig på samma gång och här är chansen att laga boeuf bourguignon precis som Leif Mannerström.
Leif Mannerströms boeuf bourguignon
Du behöver följande ingredienser:
Högrev
Lök
Rimmat sidfläsk
Karl Johan
Svamp
Timjan
Lagerblad
Morötter
Smör
Olja
Tomatpuré
Rött vin
Purjolök
Vitlök
Vetemjöl
Salt
Vitpeppar
Oxbuljong
Cognac
Så lagar man den
Här nedanför kommer ett klipp där Leif visar hur man gör.
Så smarrigt, perfekt under en kall höstkväll!