Leif Mannerström gör fish & chips på sitt eget vis

Leif Mannerström är en av de mest älskade kockar vi har i Sverige idag så när han visar hur man gör ett recept, då lyssnar man. Här nedanför visar Leif hur man lagar den traditionellt brittiska rätten fish and chips.

Fish and chips går att göra på flera olika sätt men när Leif visar upp resultatet från sitt recept vill man inget hellre än att prova det på exakt samma vis. Häng med och se hur det går till!

Fish and chips blev populär runtom i Storbritannien redan på 1860-talet och är idag erkänd som deras nationalrätt. Man skulle kunna säga att fish and chips är britternas egen tolkning på en klassisk svensk husmansrätt, fisk och potatis.

Leif Mannerström fish & chips

Men i britternas fall så friterar de hela kalaset istället, vilket ju ger en lite annan känsla. Här nedanför kommer ett snabbt och enkelt recept på fish and chips, signerat stjärnkocken Leif Mannerström. Du behöver följande ingredienser:

Kolja
Majonnäs
Gräddfil
Ansjovisspad
Senap
Gräslök
Dill
Citronpeppar
Vetemjöl
Ägg
Panko
Ströbröd
Salt
Citron

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!

Så här gör man

Vad gör man då med alla ingredienser så att det ser lika gott ut som när Leif lagar? Jo, det hela är mycket enkelt. Man tittar på klippet här nedanför.

Fish and chips | Leif Mannerström

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!

Exit mobile version