Att kunna slå sin egen majonäs är något som varje hemmakock med självrespekt bör kunna göra i sömnen. Men med handen på hjärtat: det är ju svårare än man tror, det där. Rätt vad det är så skär sig allt och så står man där och känner sig dum.
Men det finns sätt att förenkla det på. Här nedanför visar ingen annan än stjärnkocken Leif Mannerström hur han slår sin majonäs. Scrolla ned, titta och lär hur en mästare gör!
De flesta av oss köper ju majonäs i butiken. Det är enkelt och man vet vad man får, helt enkelt. Men faktum är ju att mat man lagat helt från grunden alldeles själv är godare och känns mycket roligare att äta. Därför kommer här nedanför tips från Leif Mannerström hur man gör egen majonäs.
Leif Mannerström majonäs
Du behöver följande ingredienser:
2 äggulor
1 matsked rödvinsvinäger
1 tesked Slottssenap
1 tesked dijonsenap
2,5 dl Neutral olja
Salt
Vitpeppar
Här hittar du fler enkla och smarriga recept från Matbibeln!
Så gör du
Hur gör man då med ingredienserna? Kolla klippet här nedan, där visar Leif Mannerström hur man gör.
Här hittar du fler enkla och smarriga recept från Matbibeln!