Leif Mannerström visar hur man gör en äkta Biff Rydberg – så enkelt gör du själv den svenska klassikern

Biff Rydberg är en av våra mest klassiska rätter. Befinner man sig på en svensk kvarterskrog kan man nästan alltid hitta en Biff Rydberg på menyn.

Stjärnkocken Leif Mannerström är givetvis en av de som behärskar Biff Rydberg allra bäst, med sina decennier av erfarenhet i köket. Här nedanför visar han hur man lagar en äkta Biff Rydberg.

En lyxigare pyttipanna, skulle man kunna beskriva Biff Rydberg som. Rätten har fått sitt namn från Hotell Rydberg som låg på Gustav Adolfs Torg i Stockholm mellan åren 1857 till 1914.

Leif Mannerström Biff Rydberg

Här nedanför kommer Leif Mannerströms eget recept på den klassiska anrättningen.

Du behöver:

Hjortinnanlår
Fast potatis
Gul lök
Äggula
Olja
Smör
Salt
Vitpeppar
Timjan
Enbär
En halv tomat
Worcestershiresås
Creme fraiche
Senap
Dijonsenap
Färsk persilja

Så här gör man

Vad gör man då med alla ingredienser? Det får man se i klippet här nedanför, där Leif själv går igenom receptet.

Så smarrigt, en riktig klassiker!