Midsommar är precis runt knuten och det är mycket som ska planeras och fixas innan man kan slå sig ned vid matbordet och njuta av sällskap, nubbar och underbar mat.
Vill man imponera rejält på midsommargästerna kan man alltid dra ihop Leif Mannerströms inlagda sill.
Ett enkelt men ack så smarrigt recept, se själv här nedanför!
Midsommar är många svenskars favorithögtid. Man får skåla, umgås med vänner och äta god mat.
Traditionell mat
Just maten brukar vara av det mer traditionella snittet. Det är färskpotatis, västerbottenspaj – och så sill såklart.
Sill kommer i många olika former, där senapssill kanske är den allra vanligaste.
Här nedanför kommer ett recept signerat Leif Mannerström på hur man gör egen inlagd sill – och det är enklare än man kan tro!
Leif Mannerström inlagd sill
Du behöver följande ingredienser:
Saltsillsfilé
123 lag
Morötter
Ingefära
Rödlök
Kryddpeppar
Nejlika
Svartpeppar
Lagerblad
Citronsaft
Citronzest
Dill
Värt att tänka på
I ett klipp på Instagram förklarar Leif att han gärna har i lite mer socker i 123-lagen för att möta upp det salta i saltsillen och att man verkligen inte ska snåla med rödlöken.
Vidare förklarar han att man gärna ska riva eller strimla ingefäran.
Sillen avnjuts bäst med färskpotatis och ett gott bröd.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur Leif själv gör.
Så smarrigt!
Tryck nu på DELA-knappen!