Nu när hösten kommit till Sverige är det äntligen dags att börja njuta av mustig husmanskost igen.
Under sommaren äter många hellre lite lättare mat eller grillat men nu när det börjar bli mörkt och lite kyligt är det härligt att sätta tänderna i lite rejäl husman.
Här nedanför visar Leif Mannerström hur man lagar mustiga viltjärpar – häng med!
Järpar är riktigt klassisk mat och passar exakt lika bra vid middagsbordet som i matlådan. Det är mättande och räcker således länge.
Leif Mannerström viltjärpar
För att laga Leif Mannerströms viltjärpar behöver du följande ingredienser:
Hjortfärs
Fläskfärs
Aprikoser
Soja
Viltfond
Enbär
Rosmarin
Grädde
Salt och peppar
Smör
Mjölk
Vitt bröd
Ägg
Persilja
Lök
Köttfond
Vetemjöl
Lingon
Råsocker
Lingonsylt
Asiagurka
Så här gör du
Vad gör man då med alla ingredienser? Det hela är enklare än man kan tro. I klippet här nedanför visar Leif Mannerström själv hur man går tillväga.
Underbart!