Coleslaw är ett tillbehör som passar till en mängd olika rätter – inte minst till grillens alla läckerheter.
Leif Mannerström visar här hur han gör sin egen gudomliga version av coleslaw.
Det finns få tillbehör inom matvärlden som passar så bra till så många olika rätter som just coleslaw.
Coleslaw är utmärkt gott till allt från hamburgare till alla möjliga grillrätter och inte minst revbenspjäll. Det är tveklöst en av mina absoluta favoriter på middagsbordet.
Den populära kålsalladen kommer i flera olika versioner men innehåller traditionsenligt vitkål, morötter och majonäs. Men förstås kan man spetsa till den lite hur man vill – allt efter smak.
I receptet nedan får du reda på hur stjärnkocken Leif Mannerström gör sin lyxiga specialversion av coleslaw. I receptet använder han sig av lite speciella ingredienser. Receptet kommer från hans egen kanal på Youtube.
Så gör du Leif Mannerströms coleslaw
Ingredienser:
- Majonnäs
- Gräddfil
- Spetskål
- Rödkål
- Chili
- Morötter
- Äpple
- Rödlök
- Citronsaft
- Salt
- Peppar
Gör så här:
- Blanda gräddfilen tillsammans med majonäsen i en bunke.
- Strimla spetskål och rödkål samt finhacka de övriga ingredienserna. Blanda dem sedan i bunken.
- Kläm ur saften ur en halv citron och blanda i.
- Smaka av med salt och peppar.
LÄS MER: Leif Mannerströms magiska Toast Skagen – hemliga ingrediensen tar klassikern till nästa nivå
I spelaren nedan kan du se video på hur Leif Mannerström gör sin coleslaw:
Detta är verkligen en helt fantastisk version. Så himla lyxig och god!
Dela gärna det här receptet på Facebook så att dina vänner och bekanta också får möjlighet att ta del av det!