Leif Mannerströms plankstek är något alldeles speciellt – resultatet får det att vattnas i munnen

Få maträtter skriker klassiker på samma sätt som en hederlig plankstek. Den innehåller allt man vill ha och nästan var man än beställer den så blir man nöjd.

Någon som bemästrar plankstek bättre än många är kocken Leif Mannerström och här nedanför visar han exakt hur man ska gå tillväga – häng med!

Vilken kvarterskrog man än besöker kan man vara säker på att de har plankstek på menyn. Planksteken populariserades i Sverige på Restaurang Prinsen i Stockholm av kocken Peder Bornebusch.

Leif Mannerström plankstek

För att göra Leif Mannerströms plankstek behöver du följande ingredienser:

Ryggbiff
Champinjoner
Lökringar
Haricots verts
Mjölig potatis
Salt
Peppar
4 äggulor
Smör
Rapsolja
Mjöl
Gräddmjölk

Choronsås
Tomat
Smör
Schalottenlök
Tomatpuré
Dragon i vinäger
Äggulor
Körvel
Persilja
Salt

Så här gör du

I klippet här nedanför kan du se hur Leif går tillväga när han gör sin plankstek.

Så otroligt gott det ser ut!