Leif Mannerströms räkmacka är en given succé

Räkmackans dag inträffar idag, den 14 oktober. Det finns få rätter som är så klassiska som räkmacka men samtidigt så enkel att göra. Alla, gamla som unga, kan svänga ihop en smarrig macka.

Här nedanför visar självaste Leif Mannerström hur han gör sin variant och han har ett lite speciellt knep som gör mackan om möjligt ännu godare. Häng med!

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

När det kommer till temadagar som gäller för mat är nog kanelbullens dag, som inträffar den fjärde oktober varje år, den mest kända. Men den 14 oktober är räkmackans dag och för alla som älskar räkmackor är det givetvis en glädjens dag. Vill man ha en riktigt lyxig räkmacka bör man spana in receptet här nedanför.

Leif Mannerström räkmacka

För att slänga ihop en räkmacka á la Leif Mannerström behöver du följande ingredienser:

Färska räkor
Brödskiva
Salladsblad
Hemgjord majonnäs
Citron
Sparris
Dill
Ägg

Så här gör man

Hur gör man då med ingredienserna för att få till Leif Mannerströms räkmacka? Jo, man kollar helt enkelt på klippet här nedanför, där Leif själv visar hur man gör.

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!