Sjömansbiff är en sådan där rätt som får det att vattnas i munnen på de allra flesta. Det är en riktigt klassisk rätt som många känner till och således har rätten tolkats många gånger om.
Här nedanför visar stjärnkocken Leif Mannerström hur han gör sin variant, och det ser onekligen frestande ut!
Begreppet sjömansbiff har varit känt sedan 1903 och kommer sannolikt ifrån att rätten var enkel att göra på skepp då allt tillagades i en och samma gryta.
Leif Mannerströms sjömansbiff
Leif Mannerström lagar sin sjömansbiff med hjortinnanlår vilket ger en unikt viltsmak. Du behöver följande ingredienser:
Hjortinnanlår
Kålrot
Palsternacka
Potatis
Vitpeppar
Kryddpeppar
Timjan
Enbär
Trattkantareller
Mörk öl
Gul lök
Smör
Lagerblad
Persilja
Så här gör man
Vad ska man då göra med alla ingredienser? Det kan du själv se i klippet här nedanför.
En riktig klassiker!