Leif Mannerströms svenska klassiker: Så enkelt gör du stjärnkockens egen dillstuvade potatis

Potatis är en stapelvara i de flesta svenska hem. Det går att göra snudd på vad som helst med potatis.

Man kan koka den, steka den, fritera den – ja bara fantasin sätter gränser för vad man kan göra med potatis.

Här nedanför bjuder Leif Mannerström på en riktig klassiker: dillstuvad potatis. Häng med!

Dillstuvad potatis är en tvättäkta svensk klassiker. Man kan äta det till nästan vilket protein som helst och är dessutom ett enkelt sätt att variera kokt potatis, som snabbt kan bli lite långtråkigt att äta.

Leif Mannerström dillstuvad potatis

Stjärnkocken Leif Mannerström har sitt eget recept på dillstuvad potatis och här nedanför kommer det.

Du behöver:

Potatis
Dill
Vispgrädde
Mjölk
Smör
Salt
Peppar
Muskotnöt
Vetemjöl

Så gör du

Det hela är ganska enkelt att tillreda, något du kan se själv i klippet här nedanför där Leif visar hur man gör.

Så enkelt och så otroligt gott!