Lyxpasta som får gästerna att tigga om en portion till

När man får gäster är det alltid lika svårt att tänka ut vad man ska laga. Man vill ju bjuda på något som känns gott och lyxigt. Men på samma gång vill man inte behöva stå i köket hela kvällen utan man vill kunna umgås med gästerna. Pastan här nedanför är båda delar – häng med! Det är en riktig lyxpasta!

Vad får man om man blandar pasta, brieost, citron och prosciutto? Ett riktigt segerrecept som garanterat imponerar på dina gäster! Spana in denna lyxpasta!

Lyxpasta recept

För att laga till denna lyxpasta behöver du:

400 g pasta
200 g brieost 
1 citron
50 g bladspenat
En handfull pinjenötter 
1 paket prosciutto
Salt och peppar

Så här gör man

  1. Koka pastan enligt anvisning. 
  2. Skär bort den vita kanten på osten och skär den i små bitar. 
  3. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Ställ åt sidan. 
  4. I en stor stekpanna: häll i en skvätt olivolja, brieost, salt och peppar. Stek på medelvärme och rör ofta tills osten har smält helt. Häll på 1 dl pastavatten. 
  5. Riv zesten från hela citronen och kläm saften ur ena halvam i briesåsen.
  6. Rör ner pastan och bladspenaten i såsen och rör runt tills den får en krämig konsistens.
  7. Lägg upp din lyxpasta och toppa med de rostade pinjenötterna och din favorit av lufttorkad skinka (vi väljer prosciutto).

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör:

@matbibeln

Sommarens GODASTE pasta ☀️🍝 med @evelinasrecept

♬ originalljud – Matbibeln – Matbibeln

Denna lyxpasta måste man ju prova!