Lyxpastan får gästerna att tigga om en portion till – så enkel är den att göra

När man får gäster är det alltid lika svårt att tänka ut vad man ska laga. Man vill ju bjuda på något som känns gott och lyxigt.

Men på samma gång vill man inte behöva stå i köket hela kvällen utan man vill kunna umgås med gästerna.

Pastan här nedanför är båda delar – häng med!

Vad får man om man blandar pasta, brieost, citron och prosciutto? Ett riktigt segerrecept som garanterat imponerar på dina gäster!

Brie-pasta recept

För att laga till den här pastan behöver du:

400 g pasta

200 g brieost 

1 citron

50 g bladspenat

En handfull pinjenötter 

1 paket prosciutto

Salt och peppar

Bild: Matbibeln

Så här gör man

  1. Koka pastan enligt anvisning. 
  2. Skär bort den vita kanten på osten och skär den i små bitar. 
  3. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Ställ åt sidan. 
  4. I en stor stekpanna: häll i en skvätt olivolja, brieost, salt och peppar. Stek på medelvärme och rör ofta tills osten har smält helt. Häll på 1 dl pastavatten. 
  5. Riv zesten från hela citronen och kläm saften ur ena halvam i briesåsen.
  6. Rör ner pastan och bladspenaten i såsen och rör runt tills den får en krämig konsistens.
  7. Lägg upp pastan och toppa med de rostade pinjenötterna och din favorit av lufttorkad skinka (vi väljer prosciutto).

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör:

@matbibeln

Sommarens GODASTE pasta ☀️🍝 med @evelinasrecept

♬ originalljud – Matbibeln – Matbibeln

Det här måste man ju prova!

Tryck nu på DELA-knappen!

Exit mobile version