Makaronipudding, eller vilken gratäng eller pudding som helst för den delen, är alltid en bra idé. Förutom att det alltid blir mycket mat som räcker till matlådor så smakar det ju alltid helt magiskt.
Här nedanför bjuder stjärnkocken Leif Mannerström på sitt eget recept på makaronipudding, en titt på resultatet får det verkligen att kurra i kistan. Häng med!
Nu när det är mörkt och kallt ute så finns det få saker som är så härliga som att njuta av en varm och krämig gratäng eller pudding. Här nedanför kommer exakt en sådan rätt, signerad ingen annan än stjärnkocken Leif Mannerström.
Recept makaronipudding
För att laga receptet behöver du följande ingredienser:
1,5 liter mjölk
0,5 liter vatten
Salt
Fläsksvål
Makaroner
Smör till stekning
Varmrökt fläsk
3 Gula lökar
Purjolök
Muskotnöt
Vällagrad prästost
Salt och peppar
3 ägg
1 dl vispgrädde
Ugn på 200 grader
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!
Gör så här
Hur gör man då med alla ingredienser? Jo, man kan helt enkelt ta och titta på klippet här nedanför där Leif i egen hög person visar hur han lagar sin makaronipudding. När du ser slutresultatet kommer du vilja rusa ut i köket direkt och skrida till verket!
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!