Något jag kan äta hur mycket som helst av, är mandariner. Speciellt under vinterhalvåret brukar jag vara riktigt sugen på mandariner, och det händer nästan en gång i veckan att jag köper hem en stor påse från affären.
Förutom att det är gott, så är det ju också nyttigt! Några gånger när jag haft middagsbjudningar, så har jag också provat att lyxa till det med mandarintårtor, något som kan vara riktigt smarrigt. Se bara receptet här nedanför.
Mandarintårta är såklart inte lika nyttigt som att äta mandariner rätt upp och ned men man får ändå det där härligt fräscha i en underbar kombination med det syrliga och söta.
Mandarintårta recept
Det här receptet har gjort stor succé på Youtube och när man ser det färdiga resultatet förstår man varför. Du behöver följande ingredienser:
- 3,5 dl mjöl
- 3 ägg
- 3,5 msk vegetabilisk olja
- 2,25 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 10-15 mandariner
Dekoration:
- Mandarinskivor
- Apelsinskivor
- Kex eller choklad
Så här gör man
- Blanda ner socker och ägg i en skål. Vispa ihop.
- Häll ner vegetabilisk olja och fortsätt vispa.
- Ta fram en annan bunke och blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och mjöl lite snabbt. Häll över i smeten, lite i taget, och vispa under tiden.
- Skär en mandarin i två delar. Ta den ena halvan och riv över mandarinzest i smeten.
- Ta den andra halvan och pressa ur saften. Häll ner i smeten och vispa.
- Ta fram en kakform och lägg bakplåtspapper i botten. Häll över 1 msk socker och placera sedan ut färdigskalade mandariner (hela) så att de täcker botten.
- Häll över smeten så att den täcker alla mandariner. Sätt in i ugnen, 180 grader, i 40 minuter.
- Vänd på kakan, ta sedan bort den från formen och lägg på ett fat. Låt svalna.
- Dekorera med några skivor mandarin och apelsin på toppen. Avsluta med lite kex eller choklad – och din tårta är klar och redo att ätas. Fruktigt och gott!
Här nedanför kan du se ett klipp på hur allt går till.
Helt otroligt!