Lasagne à la Markus Aujalay kan inte bli fel!
Här är den omtyckte stjärnkockens allra bästa tips för att lyckas med pastafavoriten.
Han har jobbat på stjärnkrogar, lagat middagen vid Nobelbanketten och bedömt Sveriges bästa amatörkockar på bästa sändningstid i ”Sveriges mästerkock”.
Markus Aujalay lagar också mat på sin stora och populära Youtube-kanal där tittarna får ta del av hans smarrigaste recept.
En riktig klassiker som många älskar är förstås lasagne.
Det finns nog inte många som inte tycker om denna klassiker, och även Markus själv erkänner att han är svag för den italienska vardagsdelikatessen.
– När jag var liten fick man alltid önska rätt när man fyllde år. Jag har haft lite olika genom åren, men från typ 12 till 15 valde jag alltid lasagne, säger Markus Aujalay i en kommentar på sin Youtube-kanal.
Artikeln fortsätter under bilden.
God lasagne – Markus Aujalay tipsar
Det finns nog nästan lika många varianter på lasagner som det finns kök. Nåja, men det går alltid att sätta sin egen prägel på denna utsökta pastarätt.
För ”Sveriges mästerkock”-profilen Markus Aujalay har det alltid varit A och O med en rejält smakrik köttfärssås.
– Den måste ta för sig därför att ostsåsen, lasagneplattorna och så vidare tar bort lite av smaken från köttfärsen. Så den får gärna vara lite överkryddad, säger han.
LÄS MER: Markus Aujalays köttfärssås
Aujalay poängterar också att en av de viktigaste ingredienserna till en succé-lasagne är osten.
Stjärnkocken menar att det ska vara mycket ost i lasagne. Dessutom vill Aujalay gärna slå ett slag för en viss typ av ost.
– Man kan ta i princip vilka ostar man vill. Det viktigaste tycker jag är att man har en god parmesanost i.
Han brukar också byta håll på lasagneplattorna för varje lager i formen – för att lasagnen lättare ska hålla ihop när man skär den i bitar.
Markus Aujalays lasagne – ingredienser
Lasagne
- 1 l köttfärssås (se recept här)
- 12-15 lasagneplattor
Ostsås
- 50 g smör
- 4 msk vetemjöl
- 8 dl mjölk
- 2 dl riven mozzarellaost
- 2 dl riven parmesanost
- Salt och peppar
Fänkålssallad
- 1 st fänkål
- 65 g ruccola
- 1 citron
- Olivolja
- Salt och peppar
Så här gör du – lasagne av Markus Aujalay:
Älskar du också lasagne? Dela då gärna vidare detta inlägg.