Markus Aujalays lyxiga plankstek får det att vattnas i munnen

På helgerna ska man unna sig, det är sedan gammalt. Man är fri från jobb och andra nödvändiga åtaganden och har således tid att laga en riktigt god och lyxig middag.

Här nedanför kommer ett recept på en klassisk plankstek från ingen mindre än Markus Aujalay.

Plankstek är en sådan där klassiker man minns redan från barnsben om man fick följa med sina föräldrar ut och äta någon gång.

Enkel lyx

Då brukade alltid någon i sällskapet beställa en plankstek och när man själv fick prova så insåg man varför det blivit en sådan klassiker.

En plankstek är egentligen ganska simpel, det rör ju sig om kött och potatis. Men sättet man tillagar den på gör ändå att det känns riktigt lyxigt.

Här nedanför kommer ett recept på Markus Aujalays plankstek.

Bild: Youtube

Markus Aujalays plankstek

För att laga plankstek på Markus Aujalays vis behöver du följande ingredienser.

600 g oxfilé
Olja och smör till stekning
Vitlök
Färsk timjan

1 kg skalad mjölig potatis
2 msk smör
½ dl neutral olja
4 äggulor
Muskotnöt

150 g haricots verts
70 g bacon
2 plommontomater
1 rödlök
1 liten romansallad alt gemsallad
Olivolja
Rödvinsvinäger
Bearnaisesås

Så gör du

Sätt ugnen på maxvärme med övergrill och gratinera potatisen ca 2-3 minuter tills den får färg.

Resten av instruktionerna hittar du i klippet här nedanför. Lycka till!

Så gott, det här måste man ju prova i helgen!

Tryck nu på DELA-knappen!