Mat-Tina fyller ett pitabröd med godsaker

Korv i pitabröd, kan det vara något? Ja, om du frågar Mat-Tina i alla fall. Tina ”Mat-Tina” Nordström är känd för sina smarriga recept och stora matlagningskunskap. Genom åren har hon delat med sig av sina bästa tips på hur man får till lyxiga, smakrika och härliga måltider så enkelt som möjligt.

Hon har synts till i flertalet populära program på TV under karriären, och blivit en både omtyckt och hyllad profil. Här nedanför visar Tina ett underbart recept som passar perfekt under kyliga picknickdagar – häng med!

Att vara utomhus på hösten eller vintern är alltid lika mysigt. Klär man sig bara efter rådande väderlek så har man en underbar dag av frisk luft att se fram emot. Dessutom får man ju se till att äta något smarrigt när man väl är utomhus, vaför inte korv i pitabröd med härliga tillbehör? Receptet här nedanför kommer från Tina Nordström och förutsätter att man har möjlighet att göra upp en eld.

Korv i pitabröd

Du behöver följande ingredienser för att göra Mat-Tinas korv i pitabröd.

4 korvar, typ chorizo eller salsiccia
4 tjocka skivor varmrökt fläsk
300 g surkål
1 stor gul lök
2 msk smör och olivolja till stekning
1,5 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
1 citron
4 pitabröd
Dijonsenap och spenatblad till servering

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Gör så här

  1. Tänd er stekhäll eller grill och låt den bli riktigt varm. Ringla i lite olivolja.
  2. Lägg på korven och sidfläsket på ena halvan av grillen/hällen.
  3. Dela citronen och lägg på den också längst ut mot kanten. Lämna plats till nästa steg – alltså surkålen och brödet. 
  4. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken med smör och olja på hällen tills den mjuknar.
  5. Tillsätt surkålen och fräs ett par minuter till.
  6. Slå på grädden och låt puttra tills det blir krämigt.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Grilla på ditt pitabröd så det blir varmt.
  9. Dela brödet och fyll upp med surkål, korv och en bit rökt fläsk.
  10. Pressa över lite av den grillade citronen och toppa med lite spenatblad och en klick senap.
  11. Käka direkt.

Vill du se exakt hur Tina gör kan du alltid kolla in klippet här nedanför.

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!