Michelinkockens tunnbrödsrulle: Så enkelt gör du den

Få maträtter väcker sådana minnen som en tunnbrödsrulle. Vare sig man är från en storstad eller en liten by så känner alla igen smaken av en hederlig rulle. Det skållheta moset, som ju ibland kommer i pulverform, den underbara räksalladen och de smarriga korvarna. Vilka minnen!

Men tunnbrödsrullen är inte bara en simpel vägkrogsrätt, det går att göra en riktigt god rulle även hemmavid och då göra den ordentligt bra med rätt ingredienser. Här nedan följer ett recept från självaste Ludwig Tjörnemo, häng med!

Ludwig Tjörnemo har varit med i Kockarnas kamp på TV4, vunnit guld och silver i matlagningen-OS och vunnit pris som årets kock 2020. Idag driver han restaurangen Celeste på Södermalm i Stockholm, som belönats med en Michelinstjärna.

Tunnbrödsrulle ingredienser

Enligt Ludwig Tjörnemo är tunnbrödsrullen en av världens bästa maträtter och det är väl i ärlighetens namn bara att instämma.

– Det är en av världens bästa rätter! Tunnbrödsrullen har allt man vill ha: den har det nystekta, den har saltet, den har krispet, den har det feta. En person som inte gillar en tunnbrödsrulle går inte att lita på, säger Ludwig till magasinet Café.

Du behöver följande ingredienser för att göra receptet:

Två goda korvar, förslagsvis kryddig korv; salsiccia, kabanoss eller chorizo
Tunnbröd

Potatisstomp:
4 potatisar
100 g smör
1 skvätt grädde
Salt
Svartpeppar
Dragon

Topping:
Saltgurka
Surkål (viktigt!)
Räksallad
Senap
Rostad lök
Riven ost

Gör så här

  1. Börja med potatisstompet. Koka potatisen så att den blir mjuk, häll av vattnet, vänd ner smöret tillsammans med salt, peppar och dragon med hjälp av en slickepott. Reglera konsistensen med grädden.
  2. Stek korven med mycket smör.
  3. Placera potatisstompet och korven i brödet och toppa med saltgurka, surkål (viktigt!), räksallad, senap, rostad lök och riven ost. Hemligheten ligger i potatisstompet och surkålen.

Här hittar du fler enkla och underbara recept från Matbibeln!

 

Läs mer om...