Oxfilépasta som garanterat får gästerna att tigga om mer

Pasta är något flera av oss äter minst en gång i veckan. Men oftast rör det sig då om lite enklare rätter. Men pasta är ju så bra på det viset att man med ganska enkla metoder kan lyxa till det ordentligt, som till exempel med oxfilépasta enligt receptet här nedanför.

Det är inte bara enkelt att laga ihop, det är också gudomligt gott. Se själv här nedanför och känn hur magen börjar kurra – häng med!

Oxfilépasta är en sådan där rätt man kanske oftast beställer på restaurang men faktum är att man utan problem kan slänga ihop det hemma och få det att smaka likadant som på restaurangen!

Oxfilépasta recept

För att laga receptet behöver du följande ingredienser:

200 g oxfilé (svansbit går utmärkt) 
150 g skogschampinjoner
5 dl matgrädde
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 msk dijonsenap
2 msk ljus japansk soja
1 msk köttfond
1 tsk kantarellfond
0,5 dl rött vin
0,5 citron
0,5 dl riven parmesan
Salt & peppar
Bladpersilja
350 g pasta såsom penne eller rigatoni

Här nedanför hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Gör såhär:

  1. Skär oxfilén i små bitar. Salt och peppra. Skär champinjonerna i kvartar, finhacka löken och skiva vitlöken. Ställ åt sidan. 
  2. Hetta upp en stor kastrull med vatten till pastan. 
  3. I en stor panna, hetta upp olja och stek köttet lite i taget. Salta och peppra köttet, stek ett par minuter tills det får fin färg på alla sidor och ta av. 
  4. Lägg av köttet på separat tallrik. 
  5. I samma panna, stek löken i en skvätt olja på medelhög värme tills den är mjuk och glansig. Den ska inte få färg. Lägg över löken på en tallrik. 
  6. I en klick smör, stek champinjonerna på medelhög värme tills de släppt vätska och fått fin färg. 
  7. Häll i löken igen och resten av ingredienserna förutom bladpersiljan och parmesanen. 
  8. Låt koka ihop några minuter tills grädden tjocknat. Du kan koka din pasta under tiden. 
  9. När såsen tjocknat lätt, rör ner parmesanen och häll i al dente pasta. Kräma omkring allt det härliga tills pastan får en otroligt krämig konsistens.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Lägg tillbaka köttet och rör ihop allt. Servera gärna på fat och toppa med bladpersilja och lite extra parmesan.
  12. Njut av din färdiga oxfilépasta!

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör!

@matbibeln

OXFILÈPASTA med @evelinasrecept kan vara den godaste pastan🥩🍝 Recept 200g oxfilé (svansbit går utmärkt) 150g skogschampinjoner 5dl matgrädde 1 gul lök 1 msk dijonsenap 2msk ljus japansk soja 1tsk köttfond 1tsk kantarellfond 1dl rött vin 0,5 citron 0,5dl riven parmesan Salt & peppar Bladpersilja 350g pasta såsom penne eller rigatoni. #matbibeln #oldschool #recept #recipe #gott #mat #pasta #kött #meat #pastatiktok #food #cooking #swedish #yummyfood

♬ originalljud – Matbibeln – Matbibeln

Här nedanför hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!