
Påsken står för dörren och vi är många som längtat! Påsken brukar innebära att våren officiellt är på gång och att dagarna äntligen blir lite längre. Påsken är mångas favorithögtid för man får träffa nära och kära, vara ledig – och äta gott! Här nedanför kommer ett recept på en påsktallrik som garanterat kommer göra succé på påskbordet, häng med!
Ägg och sill är två råvaror som ofta serveras vid högtider, så även vid påsk som ju kretsar väldigt mycket kring just ägg. Här nedanför visar TikTokaren Calle Soto hur han svänger ihop sin variant av en påsktallrik!
Påsktallrik ingredienser
För att göra en påsktallrik behöver du följande ingredienser:
150 g grädde, lättvispad
50 g majonnäs
25 g kaviar finrökt
Blanda till en jämn och fin smet
4 st hårdkokta ägg, separerade och hackade
1/2 kruka gräslök finhackad
1/2 rödlök finhackad
300 g matjessill bitad i gaffelstorlek
Gör så här
- Lägg hälften av sillen samt äggvita i botten på ett fat.
- Toppa med luftiga, kaviargrädden.
- Dekorera sedan med äggula, gräslök, rödlök och matjessill.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.
Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!