
En riktigt god och krämig pasta carbonara är svårslaget när det kommer till klassiska och smakrika pastarätter. Men hur man lagar en äkta carbonara har de senaste åren varit en stor diskussion. Istället för att ge sig in i den oändliga diskussionen kan man göra på Leif Mannerströms vis och laga den med en twist, själv kallar Leif rätten för Pasta Guiseppe, häng med nu!
Diskussionen om pasta carbonara de senaste åren kan inte ha undgått någon som bryr sig det minsta om mat. Hur ska den lagas – egentligen? Om det tvistar de lärde, ännu. Men här nedanför kommer ett recept som stjärnkocken Leif Mannerström, känd från otaliga lykrogar och som jurymedlem i Sveriges mästerkock, tagit fram. Det är en carbonara i grunden men har fått en härlig twist av en god, italiensk vän till Leif som heter Guiseppe. Därför kallar Leif också rätten för pasta Guiseppe.
Pasta carbonara ingredienser
För att laga Leif Mannerströms variant av pasta carbonara behöver du följande ingredienser:
Spaghetti
Pancetta
Pecorino
Äggulor
Persilja
Grädde
Vitlök
Lök
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Pastavatten
Gör så här
Vad gör man då med alla ingredienser för att få ihop dessa ingredienser till en pasta carbonara med en twist? Vill man göra det enkelt för sig, och det vill man väl nästan alltid när man håller på i köket, så kan man alltid spana in klippet här nedanför där Leif själv visar hur han gör på sitt sätt.
Här kan du läsa fler artiklar från Matbibeln!