Pastasallad: Filip Poons recept tar dig rakt till medelhavet

Sommarkvällar vid medelhavet med en underbar pastasallad på tallriken kan nu under hösten kännas som ett minne blott. Men man får försöka göra vad man kan för att få tillbaka de där härliga sommarkänslorna.

Hur gör man då det? Jo, såklart genom att göra en grekisk pastasallad. Här nedanför visar mästerkocken Filip Poon hur man gör en riktigt smarrig variant, häng med!

Nu under hösten kanske man mest äter grytor, kött, potatis och andra livsmedel som är mer åt det mustiga hållet. Men vill man återuppleva den där härliga sommarkänslan är det naturligtvis en pastasallad man ska laga!

Pastasallad av Filip Poon

Här är ingredienserna du behöver för att slänga ihop Filip Poons underbara grekiska pastasallad:

Pastasås:
2 dl lätt-creme fraiche eller grekisk yoghurt
3 msk god olivolja
1 tsk sherryvinäger
2 st vitlöksklyftor
0,5 tsk torkad oregano
Salt & Peppar
75 g fetaost, smulad
Stekt paprika:
1 st grovt delad röd paprika
0,5 tsk torkad oregano
1 msk sherryvinäger
Grönsaker:
0,5 gurka, skivad
0,5 rödlök, skivad
1 tomat, grovt delad
100 g urkärnade oliver
1 kruka persilja, grovt hackad
Övrigt:
75 g fetaost, smulad
Färsk oregano

Här hittar du fler smaskiga recept!

Så här gör du

Vad gör man då med alla ingredienser för att få ihop en pastasallad? Det hela är mycket enkelt. Man följer stegen nedan:

  1. Koka pastan i saltat vatten och kyl sedan ner den med kallt vatten tills ljummen.
  2. Skär alla grönsaker och blanda såsen.
  3. Stek rödpaprika på hög värme med lite olja ca 3-4 min.
  4. Stäng av värmen och häll på salt, peppar, torkad oregano och sherryvinäger. Låt stå tills ljummen.
  5. Montera ihop allting.
  6. Toppa med smulad fetaost och färsk oregano.
  7. Så, nu har du en underbar pastasallad!

Här nedanför kan du se ett klipp på hur Filip gör.

Här hittar du fler smaskiga recept!