Pastasallad signerad Filip Poon: Perfekt i matlådan

En hederlig pastasallad sviker aldrig. Den är alltid lika god och krämig och fungerar lika bra i matlådan som till middag.

Pastasallad är också en sådan rätt som går hem i alla läger, den älskas av såväl unga som äldre. Här nedanför visar mästerkocken Filip Poon hur man slänger ihop en pastasallad som får det att vattnas i munnen.

De flesta av oss har nog minnen av att äta pastasallad. Det är en sådan rätt som många har i matlådan, vilket kanske kan tycka vara lite tråkigt.

Filip Poon pastasallad

Men lagar man enligt Filip Poons supersmarriga recept här nedanför får man en bra pastasallad som dessutom känns lyxig.

För två portioner behöver du:

Fusillipasta
140 g tärnat bacon
½ rödlök, finhackad

Sås
200 g soltorkade tomater i olja
0.5dl vatten
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
3 vitlöksklyftor, riven
1 msk champagnevinäger/valfri vinäger
Salt

Grönsaker:
½ gurka, tärnad
1 röd paprika, tärnad
1 st selleristjälk, skivad
1 kruka persilja, hackad

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Så gör du

  1. Fräs bacon i en het stekpanna.
  2. Efter 4 min gå i med rödlöken och stäng av värmen. Låt svalna något.
  3. Koka pasta i rikligt saltat vatten, skölj sedan i kallt vatten tills ljummen.
  4. Hacka grönsaker och örter.
  5. Mixa med en stavmixer eller matberedare soltorkade tomater och oljan, salt, vatten och vinäger till en tjock pure.
  6. Blanda sedan med Creme fraiche och mayo. Spä eventuellt med vatten.
  7. Har du ingen mixer kan du hacka tomaterna eller blanda med övriga ingredienser direkt.
  8. Blanda sedan ihop allting.

Här nedanför kan du se ett klipp hur Filip själv gör.

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!