Grilla pinnbröd ute i naturen under hösten är bland det mysigaste som finns. Man packar ned det nödvändigaste och ger sig ut i naturen. Det är så fint nu under hösten när skogens lövverk förändras i alla möjliga färger.
Här nedanför kommer ett smarrigt och enkelt recept från Tina Nordström, mer känd som Mat-Tina, och en titt på slutresultatet får en verkligen att vilja springa raka vägen ut i naturen.
Att grilla pinnbröd är något de flesta minns från barndomen när man var på utflykt med skolan eller med familjen. Nu när man själv är vuxen borde man låta traditionen fortsätta och ta med familjen ut på en härlig och mysig tur i skogen och grilla – just det – pinnbröd med en fyllning som verkligen får magen att kurra.
Pinnbröd av Mat-Tina
För att göra bröd på Mat-Tinas vis behöver du följande ingredienser:
Pinnbröd:
1 liter vetemjöl special ca 700 g
50 g jäst
3 dl vatten
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk honung
30 g smält smör
Laxröra
300 g varmrökt lax
2 dl god majonnäs
1 dl rysk yoghurt
1 dl cornichons
1 knippe gräslök finhackad
4 msk färskriven pepparrot
1 knippe hackad dill + extra till servering
4 citronklyftor
Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till en smidig hyfsat fast deg och låt gå i ca 3-4 minuter i degblandaren.
- Låt degen jäsa i ca 35-40 min.
- Packa ner degen i en skål med lock och ta med dig ut i skogen tillsammans med laxröran och en termos kaffe.
- Smula ner varmrökt lax i en skål. Blanda ner finhackade cornichons, gräslök, riven pepparrot, dill, majonnäs och gräddfil.
- Blanda ihop till en röra och smaka av med salt och svartpeppar.
- Tänd en eld vid din finaste grillplats.
- Snurra upp en degen på pinnar.
- Grilla dina pinnbröd över öppen eld och fyll med laxröran. Toppa med citron, dill och extra riven pepparrot.
Vill du veta exakt hur man gör så kan du titta på klippet där nedanför, där Mat-Tina själv visar hur det går till.
Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!