
Pizzabullar är gott och populärt bland de allra flesta. Ändå är det sällan något man kommer att tänka på, i alla fall inte hemma hos mig. Jag vet inte när jag senast åt det men det måste ha varit många år sedan – och därför får jag en lite nostalgisk känsla när det kommer på tal. Men när jag såg detta enkla recept, blev jag genast sugen på att baka en ordentlig sats igen, häng med!
Pizzabullar kräver inte särskilt många ingredienser, tar inte lång tid alls och är hur enkelt som helst att fixa. Dessutom räcker de hur länge som helst – och är perfekta att ta fram när det vankas utflykt, mellanmål eller bara ett gott fika.
Pizzabullar recept
Bläddra igenom receptet på delikata pizzabullar här nedan, och sedan får du mer än gärna dela vidare med dina vänner. Jag lovar att de också kommer jubla rakt ut! Receptet kommer från Lindas bakskola. Du behöver följande ingredienser till cirka 50 bullar:
Till degen
• 50 g jäst
• 6 dl fingervarmt vatten
• 2 tsk salt
• 3 msk rapsolja
• 18-20 dl vetemjöl
Till tomatsåsen
• 3 dl krossade tomater
• 1 dl tomatpuré
• 2 msk torkad oregano
Till fyllningen
• 400 g rökt skinka, strimlad
• 500 g riven ost
• färsk oregano
Gör så här
- Ta fram en bunke. Smula ner jästen och häll i vatten, blanda sedan tills jästen har löst upp sig. Ta lite salt, olja och mjöl i taget och blanda ner i bunken. Rör om tills du har en smidig deg.
- Ta ut degen på din arbetsbänk och knåda kraftigt i några minuter. Låt sedan degen jäsa i cirka 30 minuter under en bakduk.
- Under tiden kan du förbereda tomatsåsen. Ta fram en skål och blanda ner krossade tomater, tomatpuré och oregano.
- När degen är färdig delar du den i två bitar, och kavlar ut varje bit till en stor rektangel. Bred ut tomatsåsen över båda degbitarna.
- Toppa sedan med skinka, ost och färsk oregano – eller vilken fyllning du nu önskar.
- Avsluta med att rulla ihop degbitarna från långsidorna, till två stora rullar. Dessa rullar skär du sedan upp i små bullar, cirka 2 centimeter breda.
- Klä in en plåt i bakplåtspapper och fördela ut bullarna över plåten. Låt jäsa i 20-30 minuter och kör sedan in i ugnen, 250 grader, i 8-10 minuter.
- När dina pizzabullar har svalnat är det bara att äta och njuta. En succé i hela familjen!
Wow så gott! Här hittar du fler recept från Matbibeln!