Pocherade ägg, det är riktig lyxfrukost! Visst är det skönt när matlagningen sköter sig själv litegrann? Man förbereder lite och sedan lutar man sig tillbaka och låter ugnen sköta jobbet.
Dessvärre är det få maträtter som fungerar så, men med det här knepet kan man i alla fall pochera ägg på ett väldigt enkelt och effektivt sätt. Häng med!
Kocken Justin Chapple har kommit på en smart knept för att pochera ägg, något som annars kan vara lite krångligt.
Pocherade ägg i ugn
Tio minuter i ugnen, sedan har du tolv pocherade ägg. När något låter för bra för att vara sant är det oftast så. Men i det här fallet stämmer det faktiskt. Se själv här nedanför.
Allt du behöver är ägg, vatten och en muffinsform.
Gör så här:
- Häll ungefär en matsked vatten i varje hål i formen.
- Knäck ner äggen i formen.
- Skeppa in formen i ugnen. 175 grader i 8-10 minuter är det som gäller!
- Ta en sked. Skopa försiktigt äggen ur formen.
- Hemma eller på språng, kalla eller varma. Dina gudomliga ägg är redo att avnjutas – och du kommer aldrig titta bakåt.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.
Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!