Den passar i alla tider när som helst på året.
Få saker kan slå en riktig smaskig smörgåstårta som har allt du någonsin kan önska dig.
En god fyllning, gott bröd, och förstås en nedrans massa gott uppepå tårtan som ger det där lilla extra.
Och det är precis så man kan beskriva Ingela Granzer Jensens skapelse.
När hon delade med sig av sitt mästerverk på Facebook dröjde det inte lång tid förrän hennes tårta tog nätet med storm.
Nu delar hon med sig av hemligheten bakom vårens magiska verk som alla måste få ta del av.
Oavsett vad det är för stor händelse i livet som har inträffat är den alltid den rätta ingrediensen.
Smörgåstårtan passar i alla lägen och har genom åren uppskattats genom livet stora händelser: bröllop, dop, födelsedagar och begravningar.
Det är en odödlig klassiker som går att göra på otroligt många sätt.
Vi alla har våra favoriter: det kan vara räkorna som ska stå i fokus, kanske lax, skinka eller någon annan godsak som gör det där lilla extra.
Men frågar man bagaren Ingela Granzer Jensen finns det ett speciellt sätt att göra tårtan på som kommer göra ögonblickligen succé.
Prinsesssmörgåstårta tar nätet med storm
När dottern ville ha smörgåstårta ville Ingela göra någonting alldeles extra till henne.
Det var då hon valde att skapa ett mästerverk.
– Nu gör jag inget eget bröd, som bagare borde jag kanske inte erkänna det.. så receptet är ju mest på fyllningen och hur man sätter ihop tårtan. Designen har jag sett liknande någonstans online, men med flätat gurka och jag blev sugen att testa att göra en variant själv för det såg så läckert ut, berättar hon för Newsner.
Och det fanns flera tankar kring hur tårtans fyllning skulle se ut och smaka.
– Fyllningen har jag komponerat ihop själv, jag kör på samma bas oavsett vilken smörgåstårta jag gör, varför bråka med ett vinnande koncept? Gör jag en tårta med rostbiff byter jag bara ut räkor och rom mot hackad rostbiff och en gnutta salt. Jag tycker att den här fyllningen gör att tårtan får en fräsch och frisk smak och den brukar gå hem hos de flesta.
Och det är en tårta som få kommer kunna motstå utan att det vattnas i munnen.
När hon delade med sig av bilder på sin tårta i Facebookgruppen ”Smörgåstårtans vänner”, fick den snabbt många gillamarkeringar.
I skrivande stund har den gillats strax över 6500 gånger.
Ingela kallar sin skapelse för ”prinsesssmörgåstårta” och när du får en inblick i hur den ser ut på insidan och utsidan, är det svårt att inte vilja kasta sig in i köket direkt.
Ingredienser till Ingelas magiska Prinsesssmörgåstårta:
Botten: 8-12 skivor formfranska
Fyllning: 2 dl creme fraiche
1,5 dl majonnäs 1-2 msk svart storkornig stenbitsrom
150-200g räkor i lake, gärna blandat med skalade färska eller frysta räkor
½ tsk finmalen svartpeppar
½ finhackad röd lök
Grovhacka räkorna, finhacka rödlöken, blanda sedan allt.
Garnering till Prinsessmörgåstårtan:
1st gurka, fint skivad – använd gärna osthyvel för jämna, tunna skivor
Några blad ruccola – rosens blad
Rökt lax – att forma till ros
Så monterar du Ingelas magiska Prinsesssmörgåstårta:
Jag använder en 2,5l bunke till den här tårtan. Fyll hela insidans kanter med bröd, man får pussla lite så hela blir täckt.
Bred ett lager av fyllning på hela insidan, efter det är det bara att börja stapla tårtan som vanligt inuti bunken.
Använd inte för mycket fyllning mellan lagren, risken finns att den vill glida isär då när man vänder ut den sen.
Sista omgången bröd täcks inte med någon fyllning eftersom det kommer bli botten. Tårtan kan nu ställas in i kylen och få sätta sig i bunken men saknar man tålamod kan man tippa ut den på en gång.
Vänd bunken snabbt när tårtan ska tas ur, eller lägg fatet mot bunken innan du vänder den om du vill vara extra säker.
Stryk upp tårtan med fyllningen. Fäst gurkskivorna lite omlott, börja nedifrån och arbeta uppåt.
Avslutningsvis är det bara att toppa med några ruccolablad och en laxros!
Detta är ett måste som alla behöver få ta del av. Vårens magiska smörgåstårte-skapelse är här!