Pumpapaj som gör succé på Halloween

Hösten är här och kylan med den – men det finns ändå mycket positivt med denna underbara årstid. Inte bara är vädret vackert, du får också chansen att njuta av klassisk höstmat på tallriken. En klassiskt amerikansk tradition som letat sig till Sverige på senare år under höst-perioden är pumpapaj.

Det är inte lika populärt här i Sverige ännu men att köpa hem pumpor till Halloween gör många hushåll idag. Därför borde man passa på att göra pumpapaj enligt receptet här nedanför, det är riktigt spännande och kommer garanterat bli en snackis bland dina gäster på middagen!

Pumpa är verkligen en symbol för Halloween. Man kan köpa hem dem och skära ut läskiga ansikten i dem. Med innandömet kan man laga mat, som pumpapaj här nedanför. Spana in!

Pumpapaj med Fireball

Paj med pumpa, eller ”pumpkin pie” på engelska brukar serveras Halloween, enligt amerikansk tradition på. Det är en jättegod paj som till smaken påminner lite om pepparkaka, och det gillar väl alla?

Självklart finns det lite olika sätt att göra denna paj på, men jag fastande för detta recept med en speciell, värmande ingrediens: Fireball whiskey! I detta recept gräddas pajerna i en riktigt grill, vilket förstås förhöjer smaken ordentligt! Men du kan också göra pajen i ugnen.

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Pumpapaj ingredienser

Fryst pajdeg, 2 stycken (eller så gör du din egen)
850 gram ren pumpa
5 dl kondenserad mjölk
4 ägg
3,5 dl socker
1 tsk salt
1 tsk ingefära
½ malen kryddnejlika
20 cl Fireball Whisky

Gör så här

  1. Se till att grilltemperaturen är till 200 grader. Gör små hål runt pajen med en gaffel.
  2. Börja med att grädda pajskalet i 15-20 minuter.
  3. Ta ut pajen och låt den kyla av sig, minska värmen till 160 grader.
  4. Knäck äggen i en skål. Vispa och blanda i socker, salt, riven ingefära, nejlika, ren pumpa, kondenserad mjölk och Fireball.
  5. Blanda ingredienserna noggrant. Häll blandningen i pajskalet, upp till toppen.
  6. Se till att ugnen eller grillen är 160 grader. Placera pajerna på gallret och låt dem gräddas i 25-30 minuter.
  7. Nu har du en underbar pumpapaj redo.

Här nedanför kan du se en video på hur man gör.

Whiskey Pumpkin Pie

Fireball Whiskey Pumpkin Pie @ the pit, #thanksgiving #bbqpitboys

Posted by BBQ Pit Boys on Tuesday, November 14, 2017

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!