Raggmunk med stekt fläsk är aen riktig klassiker bland svensk husmanskost.
Nedan hittar du recept på hur Leif Mannerström gör sina raggmunkar – vilka var storsäljare på hans restaurang Kometen.
Raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon är för mig och många andra en stor favorit.
Det är en maträtt som jag ofta äter ute på lunchserveringar. Men det är väldigt sällan som jag gjort det själv hemma.
LÄS MER:
Så om du liksom jag är lite osäker på hur du ska få till de där perfekta raggmunkarna så finner du recept nedan. Det är ingen mindre än Leif Mannerströms eget recept, vilket garanterar att det blir bra!
Receptet är hämtat från Leif Mannerströms egen youtubekanal.
Mannerströms raggmunk med stekt fläsk
Ingredienser:
- 700 gram Potatis
- 2 Ägg
- 2 msk Vetemjöl
- 500 gram Rimmat fläsk
- Salt
- Smör och olja att steka i
- Frysta lingon
- Råsocker
- Lingonsylt
Så gör du:
Raggmunk:
- Riv potatisen och blanda den tillsammans med ägg, lite salt och vetemjöl.
- Blanda ingredienserna och stek de därefter tills de blivit gyllenbruna.
Stekt fläsk:
- Lägg fläsket på en ugnsplåt och stek i ugnen på 250 grader tills det fått fin färg.
Rårörda lingon:
- Blanda lingon, råsocker och lite lingonsylt och rör ihop.
I spelaren nedan kan du se exakt hur Leif Mannerström lagar sina raggmunkar med stekt fläsk:
En riktig klassiker signerad mästerkocken Mannerström! Detta recept bara måste man ju laga till kvällen!
Dela gärna artikeln så att fler får ta del av Leif Mannerströms läckra recept!