Alla har sin egen variant på varm choklad, känns det som.
Och det är ju som det gamla ordspråket lyder, alla sätt är bra utom de dåliga.
Men receptet här nedan innehåller en speciell ingrediens, som garanterat kommer att få dina gäster att be om påtår…
Få saker är så mysiga som att komma in efter en kall vinterdag och få unna sig en kopp varm choklad.
Underbar varm choklad
Varm choklad är som en varm filt. Det är stärkande och tröstande – och så otroligt mysigt!
Receptet här nedanför kommer från bartendern Bella Porcile, som inspireras av det som finns i våra svenska skogar.
Den här drinken går jättebra att göra utomhus, men går naturligtvis lika bra att tillreda hemma i köket. Den innehåller dessutom en speciell ingrediens som gör drinken unik.
Det här behöver du för att göra en Cozy chocolate:
1-2 msk chokladpulver
15 cl kokosmjölk
1 knivsudd finhackad röd chili
2 cl granskottsirap
5 cl Gammel Dansk
Vispgrädde
Marshmallows
Lingonpulver
Grankvist
Så här gör du
Vad gör man då med alla ingredienser? Se nedan.
Blanda chokladpulver, chili, gransirap och kokosmjölk i en kastrull. Finns inte gransirap går det bra med honung istället. Värm upp på spisen.
Slå i Gammel Dansk.
Vispa grädden lätt och skikta över chokladen.
Toppa med marshmallows, lingonpulver och garnera med en grankvist.
NJUT!
En speciellt drink som garanterat kommer att imponera på dina gäster.
Tryck nu på DELA-knappen!