Renskavsgryta med lingon signerad Filip Poon

Renskavsgryta hör till en av mina absoluta favoriträtter och passa perfekt att njuta av så här års. Matprofilen Filip Poon ger här sitt bästa recept på en lättlagad och ljuvligt god renskavsgryta.

Nu när det är så där mörkt och kyligt ute så är det hög tid att byta ut sommarens sallader mot varma och mustiga höstgrytor. En av de, enligt mig, bästa grytorna är helt klart renskavsgryta. Rätten är framför allt populär i de nordligare delarna av landet där den samiska kulturen är mer utbredd. Men den avnjuts lika bra i de sydligare delarna av landet.

Filip Poon är matprofilen och Youtubern som blev känd efter sitt deltagande i Sveriges Mästerkock 2015. Sedan dess har han släppt kokböcker och mängder med videos där han ger sina bästa recept på utsökta rätter. Nedan följer Filips recept på renskavsgryta med fantastiska ingredienser så som trattkantareller, lingon och enbär. Receptet är hämtat från Filip Poons Youtube-kanal och där hittar du mängder av hans underbara recept.

Här nedanför hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Filip Poons renskavsgryta

Du behöver följande ingredienser:

Topping:

Här nedanför hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Så gör du:

  1. Koka skalad potatis mjuk. Ställ åt sidan.
  2. Fräs i en het stekpanna svampen och löken tillsammans med smör och rapsolja. 3-4min. Gå i med renskav och stek ytterligare 3-4min.
  3. Gå i med enbär, timjan, grädde, kalvfond och vatten. Koka upp och låt puttra på medelvärme i ca 10-15min.
  4. Red med maizena-vattenmix till önskad konsistens. Stäng av värmen och gå i med spenaten, Smaka av med salt. Servera med Pressad potatis, lingon och krasse.
  5. Grattis, nu har du en supersmarrig renskavsgryta!

Här nedanför kan du se hur Filip själv lagar sin renskavsgryta!

Renskavsgryta med Lingon! | En Succé Gryta!

Här nedanför hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Exit mobile version