
Det finns få saker som är så härliga som att äntligen få plocka fram grillen för året. Även om temperaturen ännu är ensiffrig så finns en liten känsla av vår i luften vilket ju är ett tecken på att det nu går utmärkt att grilla, även om man kanske inte gör det i kortbyxor och t-shirt. Här nedanför visar Leif Mannerström hur han lagar sina revbensspjäll, häng med!
Revbensspjäll på grillen är riktigt svårslaget, speciellt inte när man får till det bra. Det finns några enkla knep man kan ta till för att ens spjäll ska bli middagens stora snackis, och de kommer från stjärnkocken Leif Mannerström. I årtionden har Leif varit en auktoritet inom svensk matlagning och har drivit flertalet framgångsrika krogar och varit framstående även i tv-sammanhang, bland annat som långvarig jurymedlem i Sveriges Mästerkock på TV4. Här nedanför visar han hur det ska gå till.
Revbensspjäll ingredienser
Du behöver följande ingredienser för att göra Leif Mannerströms revbensspjäll.
Revbensspjäll
Rub:
Salt
Peppar
Paprikapulver
Chilipulver
Ingefära
Vitlök
Gör så här
Vad gör man då med alla ingredienser för att få ihop dessa ljuvliga revbensspjäll? Vill man göra det enkelt för sig, och det vill man väl nästan alltid när man håller på i köket, så kan man alltid spana in klippet här nedanför där Leif själv visar hur han gör på sitt sätt.
Underbart! Här kan du läsa fler artiklar från Matbibeln!