Det börjar nalkas mot jul och för många av oss har glöggen en självklar plats i dessa tider.
Men ibland kan det vara trevligt att inte löpa linan fullt ut när det kommer till traditionerna. Då passar en glögg-drink perfekt.
Nedan finner du ett riktigt läckert recept med årets glögg – Blossa 23 – som huvudingrediens.
Snart är julen här. Men än befinner oss i något slags mellanting mellan höst och jul.
Det kan därmed kännas lite för tidigt att värma på glöggen och duka fram pepparkakorna.
Men nedan finner du ett härligt recept på en drink som komponerats av Blossa. Drinken heter ”Blossa 23 Spritz” och beskrivs av Blossa som ”Kanske den mest perfekta “mellan årstider”-drinken?”.
Den kombinerar med andra en somrig spritz med den juliga glöggen vilket gör att smakerna möts lite på mitten, precis där vi befinner oss årstidsmässigt.
Huvudingrediens är Blossa 23, årets glögg, som har hämtat inspiration från Gamla stan i Stockholm.
Blossa 23 Spritz
Ingredienser:
- 2 delar Blossa 23 15%
- 2 delar mousserande vin
- 1 del apelsinjuice
- Några mosade hallon
Så gör du:
- Mosa hallon och häll över i ett festligt glas
- Häll över Blossa 23 och apelsinjuice
- Toppa med mousserande vin
Källa: Blossa
Vilken briljant idé på drink! Perfekt att servera som fördrink i dessa tider!
Dela gärna det här receptet med dina nära och kära så att de också får ta del av det!