En av de härligaste sakerna med svenska högtider är den fantastiska maten som dukas upp.
Här kommer ett superenkelt recept för alla sillälskare där ute.
Jul, midsommar och påsk har en sak gemensamt och det är den underbara maten.
Köket fylls upp med härliga dofter och hur många gånger man än ätit de mest traditionella rätterna så smakar det alltid lika underbart.
Och en av de mest populära rätterna i Sverige under dessa högtider är såklart sill och potatis.
Här har vi därför ett enkelt recept på hemmagjord skärgårdssill från ”Linas.”
Och precis som med det mesta så blir det faktiskt godare när man gjort det själv.
Egengjord sill- ingredienser
- 2 förp 5-minuterssill
- ½ knippe gräslök
- 1 citron
- 2 dl créme fraiche
- 1 burk röd caviar
- ½ krm salt
- ½ krm nymald svartpeppar
Skärgårdssill- så gör du
- Låt 5-minuterssillen rinna av i ett durkslag.
- Skär sillen i mindre bitar. Hacka gräslöken. Finriv skalet från citronen och pressa saften.
- Blanda alla ingredienser i en skål.
Här kan du se en video på exakt hur du ska göra: