Så har du aldrig ätit rulltårta förut: En titt på fyllningen och jag är såld

Enkla och snabba recept får man aldrig nog av, va? I synnerhet inte om det gäller läckra bakverk att bjuda hela tjocka släkten på.

Receptet här nedanför kommer få det att vattnas i munnen på gästerna. Och ännu bättre, det är klart på bara en halvtimme! Vad är det för recept då? En vaniljfylld rulltårta, såklart!

Rulltårta är en riktig svensk klassiker som finns i många olika utföranden. Själv minns jag alltid hur mamma brukade göra i ordning rulltårta med sylt eller bär, och det var så gott att jag kunde stoppa i mig flera bitar!

Rulltårta med vanilj

Det som är extra bra med just rulltårta, är också att den ofta består av ingredienser som man redan har hemma i skafferiet. Och eftersom det går så snabbt att göra, är det något man enkelt kan slänga ihop vid oväntat besök. Här nedan kan du lära dig göra den vaniljfyllda chokladrulltårtan.

Ingredienser

Till botten:

• 3 ägg

• 1,5 dl socker

• 0,75 dl potatismjöl

• 3 msk kakao

• 1 tsk bakpulver

Till fyllningen:

• 125 g smör

• 2 dl florsocker

• 1 msk vaniljsocker

• 1 äggula

Så gör du

  1. Ta fram en bunke och vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda ihop potatismjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Sikta sedan ner denna blandning i den andra smeten, samtidigt som du rör försiktigt.
  3. Klä in en ugnsform med bakplåtspapper. Bred ut smeten och sätt in i ugnen, 250 grader, i 5-7 minuter.
  4. När botten är klar stjälper du upp den på sockrat papper. Placera en fuktig, urvriden handduk ovanför och låt vila en stund – innan du sedan drar bort bakplåtspappret som smeten gräddades på.
  5. Medan botten svalnar kan du vispa ihop fyllningen. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke och rör ner en äggula.
  6. Bred ut fyllningen på botten och avsluta med att rulla ihop rulltårtan med hjälp av pappret. Låt vila en liten stund i kylen.
  7. Skiva upp rulltårtan i ca 15 skivor och det är klart – ät och njut!

Så underbart gott!

Exit mobile version