Så här har du aldrig sett klassiska drinken förut – hemliga ingrediensen får gästerna att böna om mer

Det är alltid lika roligt och mysigt att ha över folk på middag. Men det kan lätt stå still i skallen när man ska komma på vad man ska servera, framför allt i drinkväg.

Mycket känns gjort och kanske lite tråkigt, men drinken här nedanför är en modern tolkning på en klassisk margarita.

Drinken margarita känner nog de flesta till, den är väldigt god och går att göra på en mängd olika sätt.

I receptet nedan används hibiskuste.

Hibiskus-margarita

För att göra en hibiskus-margarita behöver du:

3 msk hibiskuste
6 dl tevatten
1 dl strösocker
2 ½ dl limesaft
2 ½ dl cointreau
2 ½ tequila
Is

Till den frostade kanten på glaset:

½ dl strösocker
½ dl salt
½ tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
½ lime

Så här gör du

  1. Lägg hibiskuste i en kanna och häll över hett vatten och socker. Rör om tills sockret är upplöst och låt dra i 20 minuter. Sila av och låt svalna.
  2. Blanda socker, salt, cayennepeppar och paprikapulver på ett fat. Gnid kanten på glasen med lime och snurra runt dem i kryddblandningen.
  3. Fyll en kanna med is, hibiskuste, lime, cointreau och tequila. Rör om och servera i de krydd­kantade glasen.
  4. NJUT!

Så gott och så enkelt ju, det här måste man ju prova!

Tryck nu på DELA-knappen!