
På söndagar kan man äntligen ta sig tid att laga maträtter som tar lite längre tid och som räcker till att göra matlådor under kommande vecka. Då passar det bra med mat som gör en ordentligt mätt och klarar sig i kylskåpet. Söndagsstek är ett utmärkt exempel på just detta, och här nedanför får vi ett utmärkt exempel på stek från självaste Leif Mannerström. Han visar nämligen hur man lagar en utsökt senapsstek, häng med!
Senapsstek är ett utmärkt exempel på hur man mättar hela familjen och ändå får mat över till veckans matlådor. Det kan låta som att det är jobbigt och tar lång tid att laga. Visst, det tar sin lilla tid men det är mycket enklare än man tror. Dessutom kan man alltid ta hjälp av stjärnkocken Leif Mannerström, han visar nämligen exakt hur man ska göra i klippet här nedanför.
Senapsstek ingredienser
För att göra senapsstek på Leif Mannerströms vis behöver du följande ingredienser:
Högrev
Senapspulver
Salt
Peppar
Smör
Olja
Morötter
Lagerblad
Köttfond
Soja
Grädde
Dijonsenap
Lök
Purjolök
Kryddpeppar
Timjan
Svartvinbärsgelé
Ansjovisspad
Persilja
Gör så här
Vad ska man då göra med ingredienserna för att få ihop allt till en härlig senapsstek? Vill man ha en steg-för-steg-guide så kan man alltid spana in klippet här nedanför, där visar nämligen Leif själv hur han går tillväga.
Så underbart! Här hittar du fler recept från Matbibeln!