Ofta när vi ska utforma en utsökt cocktail är det lime, jordgubb eller citron som man först kommer att tänka på.
Men faktum är att även thaibasilika är en fantastiskt bra ingrediens för den som vill blanda sig en härlig och frisk drink.
Så här gör du den perfekta ”Thai basil.”
För den som vill imponera på gästerna eller kompisgänget med en cocktail som får smaklökarna att slå volter är det här en given vinnare.
Thaibasilika kanske de allra flesta är mest bekanta med i köket i form av grytor och liknande, men faktum är att kryddan gör sig otroligt bra även i drinkar.
David Kringlund skriver på sin Youtubekanal om receptet:
”Thai Basil är en cocktail skapad av gänget på APO i Stockholm. Det har snabbt blivit en modern klassiker och det kan jag förstå. Smaker som thaibasilika, citron och kokos gör den här drinken komplett och samtidigt lätt att tycka om. Receptet på originalet är hemligt så det jag presenterar i videon är min take på det.”
Vilken drink som står på menyn inför helgen är helt enkelt inte längre ett frågetecken, testa den här!
Thail Basil- ingredienser:
- 5 cl Gin
- 3 cl Citronjuice
- 2 cl Sockerlag (Thaibasilka)
- Thaibasilika
- Kokosmjölk
- Strösocker
Thai Basil- så gör du:
- Gör sockerlag, 50/50 vatten och socker som du löser upp på spisen.
- Mixa thaibasilikablad med sockerlagen.
- Sila av i ett kaffefilter.
- Koka upp kokosmjölk och strösocker på medelvärme. Låt det sedan svalna helt i kylskåp.
- Skaka gin, sockerlag och citronsaft i en kyld shaker. Ett tips är att lägga in shakern i frysen innan.
- Sila upp drinkblandningen över en stor isbit i ett lågt glas.
- Använd sifonen och toppa drinken med kokosskum.
- Garnera med thaibasilika.
Här kan du se Davids video där han går igenom exakt hur man gör: