Vissa maträtter är sådär syndigt goda att man nästan blir kär i den som lagat maten.
Det kan man verkligen säga om det här receptet, som passande nog har namnet ”Marry me chicken pasta”.
Se själv hur man gör här nedanför.
Kyckling, pasta, smör, vitlök. Det här receptet innehåller verkligen bara godsaker.
Marry me chicken pasta
Detta behöver du till sex portioner:
700 g kycklinglårfilé
500 g pasta
0,5 dl olivolja
50 g smör
3 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1 tsk chiliflakes
1 tsk vitlökspulver
1 dl hackade soltorkade tomater + 1 msk av spadet
1 kruka basilika
2 dl kycklingbuljong/fond
1 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
Så gör man
- Finhacka vitlök, basilika (spara lite för att garnera med) och soltorkade tomater.
- Hetta upp olja och smör i en panna.
- Stek kycklingfiléerna på hög värme, i ett par minuter på varje sida tills de får fin färg och plocka ur dem ur pannan.
- Sänk till medelhög värme och stek vitlöken i samma panna, obs den ska inte få färg då blir den besk.
- Häll i oregano, chiliflakes och vitlökspulver och låt de steka en stund, då kommer mer smak fram.
- Häll ner de soltorkade tomaterna, lite av spadet från tomaterna, basilikan och kycklingfonden.
- Låt puttra tills hälften av vätskan återstår.
- Rör ner creme fraiche och vispgrädde (det gör inget om den ser lite sprucken ut, det brukar koka ihop efter en stund).
- Låt småputtra under omrörning tills såsen tjocknat.
- Rör ner parmesanen och lägg tillbaka kycklinglårfiléerna i såsen. Låt koka på låg värme medan du kokar pastan.
- Koka pasta enligt anvisning.
- (valfritt) ta ur kycklingen ur såsen igen och rör ihop pastan i såsen. Lägg kycklingfiléerna på pastan och toppa med lite färsk basilika.
Här kan du se ett klipp på hur man gör:
Så enkelt, och så syndigt gott!
Tryck nu på DELA-knappen!