Smörrebröd. En dansk favorit hos många, tätt före den röda pölsen. Varje gång man semestrar i Danmark måste man förbi en smörrebrödsrestaurang, så enkelt är det bara. Men faktum är att man kan slänga ihop en underbar variant själv hemma.
Hur gör man det då? Jo, man kan alltid spana in receptet här nedanför signerat självaste Leif Mannerström. Det är väldigt enkelt och smakar rentav helt himmelskt. Häng med och spana in själv!
Smörrebröd är traditionellt sen en smörgås med fullkornsbröd som bas och sedan en oändlig blandning av pålägg. Den enda regeln är att mackan måste ha mycket pålägg, så pass mycket att den måste ätas med kniv och gaffel.
Smörrebröd á la Leif
Du behöver följande ingredienser för att göra Leif Mannerströms smörrebröd:
4 st rödtungsfiléer
Olja till fritering
Danskt rågbröd
Salladsblad
Citron
Panering:
2 dl pankobröd
2 dl ströbröd
2 dl vetemjöl
2 ägg
Salt
Remouladsås:
Curry
Olivolja
1 dl majonnäs
2 matskedar gräddfil
2 dl hackad pickles och kapris
Salt
Peppar
Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!
Gör så här
Hur gör man då för att få till ett smarrigt smörrebröd? Man kan helt enkelt titta på klippet här nedanför och se hur Leif själv gör.
Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!