Att göra efterrätter är alltid lika skoj. Det är så lyxigt att få sätta tänderna i något sött och gott efter en rejäl middag. Det blir liksom pricken över i på ett svårslaget vis. Men att komma på vad man ska laga för efterrätt är inte lika enkelt. Därför bjuder vi här nedanför på ett superenkelt men ack så gott recept på en snabb cheesecake!
Snabb cheesecake
Cheesecake är nästan alltid en given succé, speciellt om man lyckas kombinera smakerna, sött, salt och syrligt. Cheesecake ser dessutom alltid så himla smarrigt ut. För att göra den här snabba cheesecake behöver du:
- 400g hallon
- 2 tsk maizena
- 1 msk vatten
- 1 vaniljstång
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 dl socker
- 125 g cream cheese
- Ca 20 digestivekex
Så här gör du
Börja med att göra en halloncoulis:
- Koka upp hallon under omrörning.
- Låt koka ca 5 minuter.
- Blanda maizena med kallt vatten och rör ner i hallonen. Rör om tills hallonen tjocknat lite, blanda i mer maizena för en tjockare konsistens. Låt svalna helt före servering.
Cheesecakekräm:
- Häll 0,5 dl grädde i en kastrull
- Skär upp vaniljstången, tryck ut innehållet i stången i kastrullen och lägg i resten av stången.
- Häll i 0,75 dl socker i kastrullen.
- Rör om och koka upp grädden tills sockret smält. Ta ur vaniljstången och låt småputtra i ca fem minuter.
- Under tiden, vispa resten av grädden i en bunke tills den nästan är klar (den ska fortfarande vara lite lös).
- Rör ner cream cheesen i grädden och vispa ihop till en tjock kräm.
- Vispa ner vaniljblandningen, lite i taget om den fortfarande är varm, i cream cheesegrädden och ställ i kylen.
- Mortla eller stavmixa digestivekex tills du har småsmul med lite grövre bitar kvar.
- I en liten skål, varva kaksmulet med cheesecakeblandningen och halloncoulis så att du får flera lager. Avsluta med cheesecakekrämen och toppa med kaksmul.
- Servera direkt och njut!
Här kan du själv se hur man gör!
Så gott och enkelt, det blir ju inte bättre!