Under sommaren vill man bjuda på något fräscht, tunga recept hör mer hösten och vintern till.
Här nedanför kommer ett recept på en riktigt somrig kladdkaka – den har nämligen smak av drinken pina colada!
Häng med!
Receptet kan bli väldigt annorlunda beroende av smaken på ananasen. Smaka gärna en bit innan. Är den väldigt sur kan mer socker och mindre citron behövas, är den väldigt söt ta i stället mindre socker och mer citron.
Pina colada-kladdkaka
Du behöver följande ingredienser:
Kokoskaka
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl kokosflingor
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
Ananaskräm
- 1 Ananas
- 1 msk citronsaft
- 1msk vatten
- 0,5dl socker
- 8cl ljus rom
- 2 msk maizena + 2 msk kallt vatten
Så gör du
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
- Klä in en springform ca 27cm, i bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör ihop smöret med resterande ingredienser tills de blir en fin smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt kakan svalna helt innan du häller på ananaskrämen.
Ananaskräm:
- Finhacka en hel ananas (spara toppen för garnering).
- Koka upp ananasen i en kastrull med vatten, socker och citron. Låt småkoka i ca 10 minuter tills ananasen är mjuk.
- Stavmixra ananasen.
- Sila ananasen, gärna genom en handduk, och häll tillbaka den släta vätskan i kastrullen.
- Häll i rom och låt småkoka ett par minuter.
- Vispa ner maizenablandningen och rör tills krämen tjocknat.
- Låt svalna till rumstemperatur innan du häller krämen över kakan.
Garnera kakan med kokos och toppen på ananasen.
Här nedanför kan du se en video på hur man gör.
Wow!
Tryck nu på DELA-knappen!