Nu när hösten börjar lägga sig över vårt avlånga land passar det bra med mustiga grytor på tallriken som värmer i mörkret.
Chili con carne är just en sådan rätt som passar utmärkt på middagsbordet en septemberkväll.
Här nedanför visar stjärnkocken Leif Mannerström att det inte alls behöver vara särskilt svårt att slänga ihop en underbar middag!
Chili con carne är en sådan rätt som de flesta minns redan från skolåren. Det är också en rätt som passar utmärkt i matlåda, den blir nästan ännu godare när den fått gotta till sig någon dag.
Leif Mannerström chili con carne
Här nedanför kommer ett enkelt men ack så gott recept på chili con carne från stjärnkocken Leif Mannerström.
Du behöver:
Grovmalen nötfärs
Vita Bönor
Svarta Bönor
Vitlök
Gul Lök
Purjolök
Gul Paprika
Röd Paprika
Tomatpuré
Krossade tomater
Oregano
Citronzest
Olja
Smör
Paprikapulver
Chiliflakes
Farinsocker
Chilipulver
Spiskummin
Vatten
Salt och peppar
Så gör man
Här nedanför kan du se ett klipp från Leif själv som visar hur smidigt man tillagar rätten.
Så bra ju!