Strimla kyckling? Ett bättre alternativ till middag än man kan tro. Att kunna slänga ihop en snabb, enkel middag som dessutom smakar gott är lättare sagt än gjort. Vill man att det ska bli riktigt gott får man i många fall finna sig i att stå vid spisen en bra stund. Men det finns vissa recept som är enkla men som ändå ger den där ”wow”-känslan när man tar första tuggan. Här nedanför kommer ett sådant recept, spana in!
Kyckling är inte bara gott, det är nyttigt också. Kyckling har väldigt låg fetthalt och innehåller mycket protein, som är bra för kroppen.
Strimla kyckling recept
Du behöver följande ingredienser för att slänga ihop den här lika enkla som smarriga måltiden:
1 Grillad kyckling, hel
125g Riven mozzarella
125g Riven cheddarost
1dl Creme fraiche
2dl BBQsås
1dl Chilisås
1tsk Tabasco (skippa om du använder stark chilisås)
Ett knippe Bladpersilja
1 baguette
Gör så här
Vad tar man då till sig med alla ingredienser? Jo, du gör på följande vis.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Plocka av köttet från kycklingen och strimla, tips är att använda elvisp för det. Lägg kycklingen i en stor skål.
- Blanda ner alla ingredienser förutom en näve av mozzarellan och rör ihop.
- Lägg blandningen i en ugnsform och toppa med resten av den rivna mozzarellan.
- Tillaga i ugnen i ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg. (Om du använder hård cheddar smälter den inte så lätt och då får man en dipp med lite mer bitar. Välj en annan ost om du föredrar slät dipp).
- Skär baguetten i tunna skivor, lägg dem på ugnsgallret och rosta ca 5 minuter längst upp i ugnen.
- Toppa dippen med bladpersilja och servera med brödet.
Hur gott som helst, utan att behöva tillbringa flera timmar vid spisen! Så himla bra ju!